Een woordje uitleg

Standard

Engelse Wals:

Bij deze dans maakt het danskoppel gebruik van de hele dansvloer. Het voetenwerk wordt simpel gehouden en de bewegingen zijn rond en zacht. Het is een wervelend schouwspel van harmonie en gratie.

Quick step:

Dit is de vrolijkste van de ballroomdansen. De dansers lijken elegant op hete kolen te dansen. De twee voeten komen vaak tegelijk van de vloer los.

Tango:

De passievolle en dramatische tango is ontstaan in de bordelen van Argentinië. Het danspaar wandelt op de hielen en wiegt tijdens het draaien. Typerend zijn de pauzes en arrogante poses, scherpe hoofdwendingen en korte, snelle bewegingen.

Slow Foxtrot:

Met de elegante foxtrot keren we terug naar het New York van de jaren dertig. Let op de trippelende passen, de slow slow quick quick slow en de vloeiende rijzende en dalende bewegingen van het danskoppel. Een vaste gezichtsuitdrukking is verplicht bij deze dans.

Weense Wals:

Deze dans wordt zonder meer geassocieerd met chique balzalen, grote kroonluchters en dames in Sissi-jurken. Het danspaar draaid links- en rechtsom en maakt ook nog eens snelle draaien ter plaatse. Om duizeligheid te voorkomen, kijken ze naar 1 vast punt in de zaal.

Latin

Cha Cha Cha:

De Chachacha is een ondeugende dans vol ingehouden passie, met heel wat heup- en billenwerk. De dansers raken mekaar nauwelijks aan, maar maken wel veel syncrone en parallelle bewegingen.

Rumba:

Dit is een sensuele liefdesdans waarin het spel van aantrekken en afstoten tussen man en vrouw een belangrijke rol speelt. Verleidelijke poses, hitsig heupzwaaien en heel wat wervelende draaibewegingen bepalen deze uitdagende dans.

Jive:

De jive is een explosieve mix van rock, boogie en swing die heel wat energie van de dansers vraagt. Schokkende heupbewegingen en felle, snelle uithalen met de knieen zijn een must. Iedere danser mag zich apart uitleven, zolang het maar snel en dynamisch is.

Paso doble:

Dit is de dans van het stierengevecht. Denk aan een fiere matador, een wervelende rode cape en een doldrieste stier. Het is pure dramatiek met trotse wandelpassen op de hielen, gestamp met de voeten en fijne handbewegingen.

Samba:

De samba is dé Braziliaanse carnavaldans, een ritmische feestdans die ons meevoert naar de straten van Rio. De lichamen van de dansers plakken tegen mekaar en tollen rond.